Tools in het onderwijs

Tool betekent letterlijk ‘gereedschap’. Soms zie je door de tools het bos niet meer. Hoe kun je ICT (veilig) inzetten om jouw onderwijs te verrijken? En welke tool kies je voor welk onderwijsdoel? Op deze pagina geven we je een overzicht van de tools die FDMCI aanbiedt en welke ondersteuning daarvoor beschikbaar is.

Artikelen

Tools: Ondersteuning
ICT-hulp

Gepubliceerd: 01/12/2021

Mis je een tool in je onderwijs? Heb je hulp nodig of wil je advies? Hier vind je bij wie je terecht kan.

Tools: Brightspace
Brightspace

Gepubliceerd: 01/10/2021

Brightspace is de plek waar docenten kunnen communiceren met studenten, hun lesmaterialen plaatsen en gebruikmaken van verschillende werkvormen. Hier vind je een overzicht van de functionaliteiten.

Tools: Teams
Microsoft Teams

Gepubliceerd: 29/11/2021

Met Microsoft Teams kun je online colleges en werkgroepen geven, gelijktijdig samenwerken in een document, chatten met studenten en docenten, online vergaderen en nog veel meer.

Tools: Feedbackfruits
FeedbackFruits

Gepubliceerd: 11/10/2021

FeedbackFruits biedt diverse mogelijkheden om interactie met studiemateriaal en medestudenten te bevorderen. Het actief bezig zijn met de leerstof zorgt voor een diepere verwerking en bevordert het leren.

Tools: Wooclap
Wooclap

Gepubliceerd: 07/10/2021

Wooclap is een interactietool waarmee studenten actief tijdens de les betrokken kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan quizzes of een word cloud. Wooclap kan geïntegreerd worden in PowerPoint.

Tools: Padlet
Padlet

Gepubliceerd: 01/12/2021

Padlet is een digitaal prikbord waarop je informatie kunt plaatsen en delen. Je kunt tekst, foto’s, video’s, linkjes, tekeningen en bestanden plaatsen. Door je bord met anderen te delen kun je tegelijkertijd samenwerken.

Tools: Miro
Miro

Gepubliceerd: 01/12/2021

Miro is een online whiteboard waarop je kunt samenwerken met studenten of collega’s. Je kunt informatie visueel weergeven met ingebouwde templates, bijvoorbeeld mindmaps of flowcharts. Je kunt tekst, foto’s, video’s, linkjes, tekeningen en bestanden plaatsen.

Tools: Grasple
Grasple

Gepubliceerd: 01/12/2021

Grasple is een leer- en oefenomgeving voor statistiek- en wiskundeonderwijs. Grasple biedt talloze kant en klare instructies en opgaven waarmee studenten kunnen oefenen en inzicht krijgen in hun leerprestaties. Grasple is beschikbaar binnen alle Brightspace Courses.

Tools: Microsoft Whiteboard
Microsoft Whiteboard

Gepubliceerd: 02/03/2022

Microsoft Whiteboard is een digitaal canvas waarop je kunt samenwerken met studenten en collega’s. Je kunt ideeën visualiseren en creatief werken met notities, tekeningen en handgeschreven tekst. Er zij templates, voor bijvoorbeeld een brainstorm lesplan of kanban.