Grasple

Grasple is een leer- en oefenomgeving voor statistiek- en wiskundeonderwijs. Grasple biedt talloze kant en klare instructies en opgaven waarmee studenten kunnen oefenen en inzicht krijgen in hun leerprestaties. Grasple is beschikbaar binnen alle Brightspace Courses.

Functionaliteiten

Database met oefenmateriaal en feedback
Grasple biedt complete lessen en oefeningen voor wiskunde en statistiek. Als docent kies je welke onderdelen je wilt aanbieden aan je studenten. Eventueel kun je oefeningen aanpassen of zelf oefeningen toevoegen. Studenten krijgen direct te zien hoe ze de oefening gemaakt hebben en waar ze nog extra aandacht aan moeten besteden. Als docent zie je welke onderwerpen goed begrepen worden en waar je nog wat extra aandacht aan moet besteden. Het oefenmateriaal staat op Grasple resources.

In de Grasple handleiding in de Lecture Course vind je alle informatie om aan de slag te gaan.

Introductievideo met belangrijkste functionaliteiten (2:02)

Didactische tips

  • Studenten stimuleren meer te oefenen door het aanbieden van oefenmateriaal waarbij ze direct zien wat ze goed doen en waar ze extra aandacht aan moeten besteden.
  • De les beginnen met een korte formatieve toets. Je ziet direct bij welke oefeningen studenten de meeste fouten maken en die kun je bespreken in de klas. Zo tackel je misconcepties en zien studenten wat ze fout hebben gedaan. Hiermee maak je je les persoonlijker.
  • Maak een opfriscursus met bestaand materiaal die studenten voor of tijdens je vak kunnen gebruiken. Voeg aan het begin van je vak een formatieve toets toe over alle onderwerpen, zodat studenten weten waar ze hun aandacht op moeten richten.