Tip: Eenvoudig afspraken plannen met MS Bookings

Je loopt door de gang en je wordt aangesproken door een student. Je kunt de vraag niet direct beantwoorden en bovendien moet je naar de volgende afspraak. Dan zou het handig zijn als de student een afspraak kan inplannen op een moment dat jou uitkomt. Dat is precies wat Microsoft Bookings doet.

Met MS Bookings maken studenten afspraken zonder heen en weer te mailen. Je geeft zelf aan wanneer je beschikbaar bent. Blok bijvoorbeeld wekelijks een paar momenten van een kwartier. Studenten kunnen hierop inschrijven. De afspraak verschijnt automatisch in jullie beide agenda’s. Er zit zelfs een vergaderlink bij zodat je (indien gewenst) online kunt afspreken.

Benieuwd hoe het werkt? Docent Eva van Heeswijk legt het uit in onderstaande video (3:00, opent in nieuw tabblad)

Eva laat in 3 min zien hoe studenten dankzij MS Bookings korte contactmomenten kunnen inplannen (opent in nieuw tabblad)

 

Tips:

  • Reserveer enkele momenten in de week die je goed uitkomen, bijvoorbeeld na de lunch of aan het einde van je werkdag. Zo voorkom je dat studenten iets plannen op momenten waarop je geconcentreerd wilt werken.
  • Maak een vraag op je boekingspagina waarin studenten invullen om welk vak het gaat en wat hun vraag is. Zo verloopt de afspraak een stuk sneller (tip van docent Bas Meyberg).
  • Zet de link van je bookingspagina in je automatische handtekening, in je Brightspace course en/of op Teams.

Ook een reserveringspagina maken? Lees dan het Microsoft Bookings artikel in de Lecturer Course. Daarin vind je precies hoe je Bookings gebruikt. Hulp nodig? Boek dan een online Bookings basistraining.

 

Bookingspagina waarop studenten een afspraak kunnen plannen