Tip: 5 podcasts voor de donkere dagen

In dit artikel delen we 5 uiteenlopende podcasts. Niet alleen over onderwijs, maar ook over verandering en innovatie, mannen en hun relaties en mensen en verhalen. Wist je dat onze FDMCI-collega’s ook podcasts maken? Leuk om te luisteren bij de kachel. Of zet een koptelefoon op en ga een blokkie om

‘Hoe doe jij dat nou?’ – Mannen verklaard
In ‘Hoe doe jij dat nou?’ voert collega Nathan Vos van Creative Business openhartige gesprekken over mannen en hun relaties. De verhalen zijn soms heftig, gasten spreken over depressies, verlies en rouw. Maar ook over lichtvoetige thema’s zoals verliefdheid en het krijgen van kinderen.

Tip: De aflevering Waarom gaan mannen wel uit hun dak bij Max Verstappen? over waarom mannen meer emoties tonen bij sport dan thuis. “We worden als mens geboren, dan worden we man, vrouw of misschien wel iets anders, en aan het eind zijn we gewoon weer mens.”

Luister via: Spotify of Apple Podcasts

Platte grond
Mariëtte Heres -eveneens werkzaam bij Creative Business- gaat met haar microfoon op pad om mensen te interviewen over… gebouwen. In verhaalvorm onderzoekt ze wat voor band mensen hebben met een gebouw en wat voor emoties ze daarbij voelen.

Tip: De aflevering Minitopia waarin mensen hun leven radicaal omgooien en hun eigen duurzame huis bouwen in Minitopia, een creatieve broedplaats aan de rand van ’s Hertogenbosch.

Luister via Spotify of Apple Podcasts

Ondertussen
In Ondertussen gaan Zamani Melcherts (AMFI) en Frank Kresin in gesprek met collega’s van de HvA. Ze nemen je op een informele manier mee in de zaken waar onze studenten, docenten en onderzoekers ondertussen mee bezig zijn.

Tip: De aflevering over Blended Learning met collega Ulrike Stam

Luister via: Spotify of Apple Podcasts

Ons onderwijs
In Ons Onderwijs bespreken Jeroen Castricum en Richard Kragten de onderwijspraktijk van de HvA. De thema’s variëren van serious gaming tot feedbackgeletterdheid en didactisch coachen tot duurzaamheid.

Tip: Student terug naar de campus waarin trainer Dennis van Aart aanschuift met tips en tricks.

Luister via: Spotify of Apple Podcasts

Blokkie Blended
In hapklare afleveringen van 30 minuten duikt Blokkie Blended in alle alle facetten van onderwijs. Van kennisclips (aflevering 1) en de inzet van FeedbackFruits (4), tot docentprofesionalisering (6) en hoe je het werkveld bij het onderwijs betrekt (7). Praktische tips worden afgewisseld met modellen en resultaten uit wetenschappelijk onderzoek. Een aanrader dus!

Tip: In formatieve feedback, flipped classroom en zelfregulatie vertelt Arjen Hofman hoe hij over kwam uit het bedrijfsleven en zag dat er nog hetzelfde werd lesgegeven als 30 jaar geleden: 50 slides in een uur en passief luisterende studenten. Arjen introduceerde hierop flipped classroom en FeedbackFruits. Zijn studenten bestuderen thuis op een interactieve manier de stof en beantwoorden vragen. Zo wordt duidelijk wat de studenten al snappen en niet in de les besproken hoeft te worden. Zo blijft extra tijd over om dieper in te gaan op onderwerpen die studenten lastig vinden. Gevolg: blije studenten, meer interactie en betere resultaten. Wil je naar aanleiding van deze aflevering ook aan de slag met flipped classroom of FeedbackFruits? Neem dan contact met ons op, wel helpen je graag op weg!

Luister via: Spotify of Apple Podcasts